Hem
Om oss
Montessoripedagogik
Hitta oss/Kontakt
Kö/Anmälan
Våra lärare
Länkar

Om oss!

Praktisk information
Svartbäckens Montessoriförskola är en privat förskola och den ägs och leds av Anna Barkman som är utbildad montessorilärare. Skolan startade år 1989.

Avtal med kommun finns och för att få plats för sitt barn krävs det att man står i den kommunala kön. Kontakta oss för att mer information om hur du ska gå tillväga för att få plats hos oss!

Alla kan önska plats på vår förskola var man än bor, men eftersom vi är anslutna till kommunens kösystem så följer vi kommunens turordningsregler. Syskonförtur tillämpas.

Du är välkommen att ringa till oss för mer information samt att boka ett besök! Ring 018-26 27 77! Vi gör vad vi kan för att hjälpa dem som är intresserade av att få plats hos oss!

Våra lokaler
Förskolan har två avdelningar, en småbarns- och en storbarnsavdelning. Är du nyfiken på hur det ser ut så kan du gärna titta vidare på våra interiörbilder här!

Rummen är möblerade för små barn, med bord, stolar och hyllor i lagom storlek för deras ålder. Med tanke på att det ska vara en plats där alla barn har frihet att välja och arbeta/leka självständigt utan att behöva ta hjälp av vuxna.

Huset ligger vid vändzonen på Timmermansgatan 1 i Svartbäcken. Du kan titta vart det ligger på Eniros kartsida här! Gården är trivsam och väl skyddad.

Vårt arbete
Vi som arbetar på Svartbäckens Montessoriförskola är utbildade förskollärare/barnskötare och Montessorilärare alla med gedigen erfarenhet.

Vi arbetar med Maria Montessoris grundtankar och har format Montessoripedagogiken till nutid, men håller fast vid Montessorimaterialet som Maria Montessori utformade genom noggranna observationer! Det är ett helt fantastisk material och ger barnen en bra grund för sin egen utveckling och formar dem till självständiga egna personer.

Svartbäckens Montessori AB    Timmermansgatan 1    018-26 27 77    svartbackensmontessori@telia.com
Till förstasidan